Иран обяви днес, че върховният съд на страната е потвърдил

...
Иран обяви днес, че върховният съд на страната е потвърдил
Коментари Харесай

Техеран ще екзекутира иранец, осъден по обвинение в шпионаж за ЦРУ

Иран разгласи през днешния ден, че висшият съд на страната е удостоверил смъртната присъда против иранец по обвиняване в шпионаж в интерес на Централно разузнавателно управление на САЩ, който съгласно държавните медии е споделял секретна информация за нуклеарната стратегия на Техеран с американската разследваща организация, съобщи Асошиейтед прес.

Съдебен представител разпознава хипотетичния разузнавач като Амир Рахимпур и съобщи, че той скоро ще бъде осъден. Говорителят не посочи защо действие е упрекнат Рахимпур, нито неговата вързраст или специалност, само че съгласно държавната организация ИРНА Рахимпур получавал пари от Централно разузнавателно управление на САЩ, с цел да споделя информация за нуклеарната стратегия на Иран, съобщи Българска телеграфна агенция.

В известието на ИРНА се споделя, че Рахимпур, "докато бил в контакт с американската шпионска организация, е спечелил доста пари като възнаграждение, до момента в който се опитвал да и съобщи информация от нуклеарната стратегия на Иран " и че "е бил разпознат, съден и наказан на гибел и наскоро Националният висш съд е удостоверил присъдата, и с Божията воля той скоро ще бъде осъден ".

Говорителят на съда съобщи, че още двама шпиони на Централно разузнавателно управление на САЩ са получили присъди от 15 години затвор - 10 за шпионаж и пет за дейности против националната сигурност. Съдебният представител не ги назова, като сподели единствено, че са работели в "полето на благотворителността ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР