Иран обяви, че в четвъртък на строителна площадка в ядрен

...
Иран обяви, че в четвъртък на строителна площадка в ядрен
Коментари Харесай

Инцидент на ядрена площадка в Иран, няма жертви

Иран разгласи, че в четвъртък на строителна площадка в нуклеарен комплекс е станала повреда, само че няма жертви, заяви държавната осведомителна организация IRNA, представена от Агенция Франс Прес.
" Инцидент е станал в четвъртък сутринта и е развалил склад, който се строи в намерено пространство на площадката Натанц в централен Иран, съобщи Бехроуз Камалванди, представител на Организацията за атомна сила на страната.
Той добави, че комплексът понастоящем е неактивен и няма риск от радиоактивно замърсяване.
Произшествието не е предизвикало жертви, добави представителят, като означи, че повода се проверява. Той не даде никакви детайлности за характера на повредата.
Съоръжението " Натанц " е една от главните съоръжения за обогатяване на уран в Иран, акцентира БГНЕС.
Техеран разгласи през май предходната година, че се изтегля от част от уговорките си по многостранното нуклеарно съглашение, от което Съединени американски щати се изтеглиха едностранно през 2018 година Документът, подписан през 2015 година предвиждаше облекчение на глобите против Иран в подмяна на ограничение на нуклеарната стратегия на страната. Оттеглянето на американския президент Доналд Тръмп от договорката бе последвано от налагане на едностранни наказания от страна на Вашингтон върху Техеран.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР