Иран обяви, че е арестувал 17 ирански граждани, за които

...
Иран обяви, че е арестувал 17 ирански граждани, за които
Коментари Харесай

Шпионите на ЦРУ работели в ядрените обекти на Иран

Иран разгласи, че е арестувал 17 ирански жители, за които твърди, че са били вербувани от американското Централно разследващо ръководство (ЦРУ) да шпионират ирански нуклеарни и военни обекти, и някои от тях към този момент са наказани на гибел, съобщи AP.

Арестите са били осъществени през миналите месеци, а арестуваните работели на " чувствителни места " във военни и нуклеарни обекти в страната, сподели на конференция в Техеран върховен представител на разузнаването. Той не уточни какъв брой от арестуваните са били наказани на гибел, нито по кое време са издадени присъдите.

Представителят на иранското разузнаване сподели, че никой от 17-те арестувани, които били доста добре подготвени, не е съумял да извърши саботажната си задача. Шпионските им задания включвали събиране на информация за обектите, на които работели, осъществяване на техническа и разследваща активност, и прекачване и инсталиране на устройства за наблюдаване, разясни той. Разузнавателният началник сподели, че Централно разузнавателно управление на САЩ дало обещание на задържаните американски визи и работа в Америка и някои от сътрудниците са почнали да работят за другата страна и в този момент работят за неговата работа " срещу Съединени американски щати ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР