Иран обмисля предложението на Европейския съюз за организиране на неформална

...
Иран обмисля предложението на Европейския съюз за организиране на неформална
Коментари Харесай

Иран обмисля неформална среща

Иран обмисля предлагането на Европейския съюз за образуване на неофициална среща на сегашните страни по нуклеарното съглашение и Съединените щати. Все още не е дал отговор, предадоха Ройтерс и ТАСС, като цитираха изказване на заместител външния министър Абас Арагчи.

В изявление за държавната телевизия той акцентира, че съгласно Техеран " за връщане на Съединени американски щати към нуклеарното съглашение не е нужна среща, единственият метод за това е да се анулират глобите ". Генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси дойде в Техеран за диалози с високопоставени ирански представители, съобщи БНР.

Визитата идва ден преди приключване на периода, избран от иранския парламент за унищожаване на американските наказания. Техеран към този момент разгласи, че в случай че Съединените щати не анулират до 21 февруари глобите, наложени от държавното управление на предходния президент Доналд Тръмп, си резервира правото да ограничи инспекциите на Агенцията в негови неядрени съоръжения, в това число в хипотетични военни обекти. Информационните организации разясняват, че вероятно ограничение на инспекциите ще влезе в действие от вторник, само че Иран акцентира, че няма да престане да си сътрудничи с Международната организация за атомна сила и няма да гони нейни инспектори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР