Иран няма да се откаже от решението си да престане

...
Иран няма да се откаже от решението си да престане
Коментари Харесай

Иран: Решението ни да не спазваме някои от задълженията си по ядрената сделка е необратимо

Иран няма да се откаже от решението си да престане да съблюдава някои от отговорностите си, поети с нуклеарната договорка с огромните сили, съобщи Ройтерс. Това е декларирал през вчерашния ден заместник-министърът на външните работи на Техераан Абас Арагчи, представен от локална телевизия.

"Европейските страни, подписали договорката, нямат предпочитание да я спасят. Нашето решение да се откажем от някои от уговорките си по договорката е национално решение и то е необратимо, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията ни ", сподели Арагчи след срещата си в Техеран с английския министър за Близкия изток Андрю Мърисън.

По мотив друга обсъждана от двамата тематика - ориста на Назанин Загари-Ратклиф, иранка с двойно поданство, иранско и английско, Арагчи е споделил на английския министър, че тя би трябвало да излежи цялата си петгодишна присъда за шпионаж, заяви иранската осведомителна организация ИРНА. Това изказване очевидно попарва очакванията тя да бъде освободена, както упорства Лондон, съобщи ДПА. Съпругът й Ричард Ратклиф заяви този месец, че тя е почнала гладна стачка, с цел да притегли внимание към случая си. В знак на взаимност с жена си британецът също стартира гладна стачка пред иранското посолство в Лондон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР