Иран не цели ескалация на напрежението или война, но ще

...
Иран не цели ескалация на напрежението или война, но ще
Коментари Харесай

Външният министър на Иран с първи коментар: Не искаме война, но...

Иран не цели ескалация на напрежението или война, само че ще се пази при всяка експанзия. Това сподели през днешния ден иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, представен от Ройтерс.

"Иран предприе пропорционални ограничения за самозащита по силата на Член 51 от Устава на Организация на обединените нации, атакувайки база, от която бе осъществено подло въоръжено нахлуване против наши жители и високопоставени лица. Не целим ескалация или война, само че ще се пазиме от всякаква експанзия ", написа той в "Туитър ".

Тръмп с първи думи след ракетните удари на Иран по военните бази на Съединени американски щати в Ирак

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър разгласи пък по Си Ен Ен, че Съединените щати желаят да понижат напрежението с Иран, само че са в подготвеност да завършат всяка война, която би почнала.

„ Ние не се стремим да започваме война с Иран, само че сме подготвени да приключим война “, акцентира той. Еспър добави, че Вашингтон желае деескалация на напрежението с Техеран.

Шефът на Пентагона отбрани безапелационните разследващи данни, че убитият ирански военачалник Касем Сюлеймани е представлявал „ непосредствена опасност “ и че той и други висши представители на Съединени американски щати са се позовали на тези данни, с цел да бъде нанесен въздушният удар в петък в Ирак.

По думите на Еспър осъществяването на плануваната от Сюлеймани офанзива е било „ въпрос на дни и сигурно не повече от седмици “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР