Иран не призовава за премахване на еврейския народ, но вярва,

...
Иран не призовава за премахване на еврейския народ, но вярва,
Коментари Харесай

Хаменей: Премахване на Израел не означава премахване на еврейския народ

Иран не приканва за унищожаване на еврейския народ , само че има вяра, че хората от всички религии би трябвало да вземат решение бъдещето на Израел , съобщи в петък висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей, оповестява " Ройтерс ".

След ислямската гражданска война през 1979 година Иран отхвърля да признае Израел и поддържа войнстващи палестински групировки . Израел от дълго време упреква Иран, че се стреми да го унищожи, и смята Техеран за собствен главен зложелател в Близкия изток.

" Призоваването за унищожаване на страната Израел не значи унищожаване на еврейския народ ", изяснява Хаменей пред чиновници и участници на ислямска конференция в Техеран.

" Това значи , че хората на Палестина - били те мюсюлмани, християни или евреи - би трябвало да изберат личното си държавно управление . "
 Нетаняху: Израел няма да даде на Иран да има атомна бомба
Нетаняху: Израел няма да даде на Иран да има атомна бомба

Техеран демонстрира нуклеарни упоритости

Шиитският мохамеданин Хаменей, висшата власт на иранската вътрешна и външна политика, също подлага на критика западните сили, че оказват напън върху Техеран и нуклеарната му стратегия .

" Всички народи се нуждаят от мирна нуклеарна сила , само че западните монополисти се стремят да запазят тази сила като монопол... Западняците знаят, че не желаеме нуклеарни оръжия заради нашите правила и (религиозни) вярвания. "

Иран неведнъж отхвърля да се пробва да построи нуклеарна бомба , като се базира на набожен декрет, публикуван при започване на 2000-те от Хаменей, който не разрешава създаването или потреблението на нуклеарно оръжие.
 Помпео предизвести за бърз нуклеарен пробив на Иран
Помпео предизвести за бърз нуклеарен пробив на Иран

В известие Помпео предизвестява, че последните дейности на Ислямската република будят паника, защото Техеран е в позиция, която открива опция за бърз нуклеарен пробив

Американските разследващи организации и наблюдаващите към Организация на обединените нации считат, че Иран е имал скрита стратегия за атомна бомба няколко години, която след това е спряна .

Франция, Англия и Германия оповестиха тази седмица, че са извънредно загрижени от решението на Иран да възобнови обогатяването на уран в под земята цех, макар че се стопираха непосредствено да упорстват за нови наказания .

Ходът на Иран бе финален в серия от стъпки, посредством които Техеран надвиши границите на своя нуклеарен пакт от 2015 година със международните сили в отговор на това, че Съединени американски щати се отдръпнаха от съглашението предходната година и още веднъж постановиха наказания .
 Иран с подигравка за глобите на Европейски Съюз: Европа спазвала договорката, вие, съществено ли?
Иран с подигравка за глобите на Европейски Съюз: Европа спазвала договорката, вие, съществено ли?

" Покажете едно нещо, което сте спазили през последните 18 месеца "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР