Иран не предоставя оръжия на силите на хусите в Йемен

...
Иран не предоставя оръжия на силите на хусите в Йемен
Коментари Харесай

Иран не насочва хусите или други групи да предприемат атаки, казва пратеникът на Иран в ООН

Иран не дава оръжия на силите на хусите в Йемен и не упражнява надзор върху екстремистите или други въоръжени групи в район, които стартират офанзиви против Съединените щати и Израел, сподели посланикът на Иран в Организация на обединените нации за Лестър Холт от NBC News в изявление.

Попитан дали Иран въоръжава бунтовници хуси, които са пуснали десетки дронове и ракетни офанзиви против търговски кораби в Червено море и Аденския залив през последните месеци, Амир Саид Иравани сподели: „ Изобщо. “

Дипломатът добави, че хусите „ имат свои лични оръжия ” и че Иран не издава указания по какъв начин би трябвало да ги употребяват.

Описвайки връзките на Иран с въоръжените групи, които Техеран назовава „ Оста на съпротивата “, Иравани сподели, че държавното управление му има нещо сходно „ пакт за защита “ с групите, които той съпостави със съюза на НАТО.

За повече информация по отношение на тази история, гледайте „ Нощните вести на NBC с Лестър Холт “ довечера в 18:30 ч. ET/17:30 ч. CT или прове...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР