Иран може да използва кибер атаки, за да нападне САЩ,

...
Иран може да използва кибер атаки, за да нападне САЩ,
Коментари Харесай

Топ експерти: Ясно е къде точно Иран ще започне Третата световна война

Иран може да употребява кибер офанзиви, с цел да нападне Съединени американски щати, както и даже да се намеси в изборите за президент през 2020 година.

Това излиза наяве от отчет, обнародван на фона на страховете, че ескалацията на напрежението в Близкия изток може да е лакмуса за старта на Третата международна война.

В петък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди въздушен удар, вследствие на който бе премахнат 62-годишният военачалник Касем Сюлеймани.
Оттогава насам все по-големи стават страховете, че този случай може да подпали Третата международна война, откакто духовният лидер на Иран Али Хаменей заплаши със недопечен отговор в събота, написа в. "Дейли Стар ".

Хакери, които настояват, че работят за иранското държавно управление, удариха в качеството на "отмъщение " уеб страницата на американското държавно управление в неделя сутринта.

Сега топ компанията за кибер сигурност FireEye разгласи, че към този момент следи кибер заканите, идващи от Иран, като актуалната ескалация на напрежението "може да форсира темпото на иранските кибер интервенции ".

В отчета си "Пътят пред нас: Кибер сигурност 2020 и по-късно ", FireEye споделя: "Геополитическото напрежение, без значение от належащия въпрос, постоянно е важен претекст за прониквания и разрушителни офанзиви ".

"В момента, ние следим по какъв начин напрежението сред Запада и Иран форсира темпото на иранските кибер интервенции. Очакваме казусът да продължи, в случай че напрежението се резервира.

Станахме очевидци на действия от страна на няколко ирански групи, в това число APT33, APT34, и TEMP.Zagros, против финансови услуги, медии и уеб сайтове за занимания, търговия на дребно и други браншове.

Като допълнение към извличането на сензитивна информация, допустимо е иранските групи да употребяват добитото преимущество за установяването на подривни и деструктивни кибер офанзиви, с цел да отвърнат или нанесат вреди на свои съперници. "
Съединени американски щати ще гласоподават за президент на 3 ноември. В отчета на FireEye се допуска, че други страни може да се намесят в изборния развой, като от компанията декларират, че към този момент са следили действия, свързани с Иран, които целят тъкмо това.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР