Иран мобилизира всичките си ресурси, за да продава петрол на

...
Иран мобилизира всичките си ресурси, за да продава петрол на
Коментари Харесай

Иран мобилизира всички ресурси за продажба на петрол на „сивия пазар”

Иран активизира всичките си запаси, с цел да продава нефт на " сивия пазар " за заобикаляне на глобите на Съединени американски щати, които Техеран възприема като противозаконни.

Това заяви заместник-министърът на петрола на Иран Амир Хосеин Заманиния, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на локални медии.

Съединени американски щати, които през предходната година се отдръпнаха от иранската нуклеарна договорка, приканиха купувачите на ирански нефт да спрат да купуват от 1 май или ще бъдат глобени.

Иран се закани, че ще продължи да изнася нефт.

" Мобилизираме всички запаси на страната и продаваме нефт на " сивия пазар ", сподели Заманиния, представен от IRNA.

Министърът не разкри детайлности за " сивия пазар ", само че съгласно информация Иран продава нефт с огромна отстъпа и постоянно посредством частни компании.

Заманиния сподели, че Иран не може да продава 2,5 милиона барела на денонощие поради глобите, само че не заяви изнасяното от Техеран количество.

Трябва да вземем съществени решения за икономическото и финансовото ръководство, държавното управление работи върху това, продължи министърът и означи: " Това не е контрабанда. Това е отпор на глобите, които ние не преглеждаме като обективни или законни ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР