Иран изпитва недостиг на болнични легла за пациенти с COVID-19

...
Иран изпитва недостиг на болнични легла за пациенти с COVID-19
Коментари Харесай

Иран изпитва недостиг на болнични легла за пациенти с COVID-19

Иран изпитва дефицит на болнични кревати за пациенти с COVID-19 поради фрапантния растеж на новозаразените, съобщи през днешния ден член на спешния щаб за битка с ковид, представен от ДПА.

"Ако сериозността на обстановката продължава да бъде подценявана от виновните лица, пациенти с ковид в градове като Техеран скоро ще би трябвало да бъдат лекувани в коридорите на лечебните заведения, защото просто към този момент няма кревати ", сподели пред в. "Ватан Емрус " Масуд Мардани, епидемиолог и специалист по заразни заболявания.

Само половината от хората в множеството градове носят наложителните защитни маски, а публичният превоз и моловете в огромните градски центрове се трансформират в епицентър на инфекцията.

Ситуацията остава най-критична в столицата Техеран с нейните 13 милиона поданици, съгласно Мардани, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Ситуацията е толкоз сериозна, че настояването за едноседмична карантина в Техеран е реалистично, другояче ще бъдем изправени пред съществени компликации в оказването на здравна помощ ", съобщи Мардани.

Иранският президент Хасан Рохани към този момент изключва опцията за налагане на нова карантина, като споделя, че хората би трябвало да свикнат да живеят с вируса, който той възприема за дълготрайно предизвикателство. Президентът поддържа нормализирането на обстановката и прецизното съблюдаване на хигиеничните правила.

Междувременно броят на новозаразените в Иран скочи внезапно, като новите случаи и умрелите от болестта стигнаха надлежно прага от 3500 и 200 души на денонощие през последните дни.

Според здравното министерство инфектираните с ковид в страната от началото на пандемията са повече от 450 000 души, а 25 000 души са умряли от предизвикваното от вируса заболяване COVID-19.

ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР