Иран изпита успешно новата си балистична ракета Хорамшахр с обсег

...
Иран изпита успешно новата си балистична ракета Хорамшахр с обсег
Коментари Харесай

Иран е изпитал успешно новата си ракета с обсег 2000 километра

Иран изпита сполучливо новата си балистична ракета Хорамшахр с обхват 2000 километра и със дарба да носи няколко стандартни бойни глави, с цел да може да поразява няколко цели по едно и също време, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на Иранската държавна телевизия.

Новата ракета бе показана през вчерашния ден по време на боен церемониал в иранската столица Техеран. Не се оповестява точната дата на ракетното тестване. Държавната телевизия сподели единствено фрагменти от тестването. После бяха показани фрагменти и от вътрешността на ракетата, оповестява БТ.

Новината за него идва в миг на под напрежение климат сред Иран и Съединени американски щати по отношение на иранската нуклеарна договорка, остро подложена на критика от американския президент Доналд Тръмп.

Иран има към този момент две ракети - Гадр-Ф и Седжил, които имат обхват 2000 километра и са способни да доближат Израел, върл зложелател на Ислямската република, отбелязва Франс прес. Тези ракети могат да доближат и американски бази в района.

Иран нарушава както посланието, по този начин и духа на подписаното през 2015 година нуклеарно съглашение с огромните сили, съобщи нощес външният министър на Обединените арабски емирства (ОАЕ) шейх Абдула бин Зайед Ал Наян, представен от Ройтерс, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Минаха две години от подписване на нуклеарното съглашение с Иран, без признаци на смяна във враждебното му държание ", съобщи първият посланик на ОАЕ пред Общото заседание на Организация на обединените нации. " Техеран продължава да развива нуклеарната си стратегия и нарушава посланието и духа на това съглашение ", добави той.

" Подкрепяме засилени ограничения за надзор на иранската нуклеарна стратегия и продължаваща оценка на осъществяването на съглашението и неговите разпореждания ", акцентира външният министър.

Министър Ал Наян съобщи още, че враждебната и експанзионистична политика на Техеран е главната спънка пред разрешаването на всички рецесии в арабския свят, съобщи Асошиейтед прес. Според външният министър на ОАЕ Иран се намесва във вътрешните работи на други страни и поддържа терористични групи в Ирак, Сирия, Йемен, Ливан, Саудитска Арабия, Бахрейн и Кувейт. " Иран освен е правил крещящи нарушавания на правилата на суверенитета, само че и продължава да употребява рецесиите в арабския свят, с цел да подкопава районната сигурност, като раздухва и подхранва спорове ", акцентира нощес първият посланик. Техеран би трябвало да разбере, че най-хубавата основа за хармонични връзки с страните от Персийския залив е зачитането на суверенитета на страните от района, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР