Иран издаде заповед за арест на президента на САЩ Доналд

...
Иран издаде заповед за арест на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Иран измисли да арестува Тръмп чрез Интерпол

Иран издаде заповед за арест на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп поради убийството на висшия си пълководец Касем Солеймани през януари, предадоха международните организации. Главният прокурор на Иран Али Алкасимер е повдигнал против Тръмп и още 35 души обвиняване за " ликвидиране и тероризъм " поради гибелта на Сюлеймани. Той е изискал от Интерпол да издаде незабавно червени бюлетини за техните арести.

От централата на Интерпол в Лион към този момент няма реакция и най-вероятно настояването на Техеран няма да бъде почетено, тъй като интернационалната организация за полицейско съдействие не може  „ да подхваща каквито и да е намеси или дейности от политически темперамент ".

62-годишният Солеймани бе погубен при удар с дрон през януари. Той ръководеше иранските сили  Кудс, крилото за задгранични интервенции на елитния военизиран ислямски революционен гвардейски корпус. Администрацията на Тръмп го дефинира като терорист, тъй като Вашингтон го счита за виновен за гибелта на стотици американски военни в Ирак.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР