Иран издаде заповед за арест на президента на САЩ Доналд

...
Иран издаде заповед за арест на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Иран поиска от Интерпол да арестува Тръмп

Иран издаде заповед за арест на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и изиска от Интерпол да помогне за задържането му, както и на десетки други хора, които съгласно него са направили въздушния удар с дронове преди половин година в Багдад, при който бе погубен почитан ирански военачалник, заяви през днешния ден прокурор, представен от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че въпреки на процедура за Тръмп да няма опасност да бъде задържан, обвиняванията против него свидетелстват за дълбокото напрежение сред Иран и Съединени американски щати, откакто американският президент изтегли страната си от интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия.

Али Алкасимер, прокурор в Техеран, сподели, че Тръмп и още над 30 души, които съгласно Иран стоят зад въздушния удар на 3 януари, при който на багдадското летище почина военачалник Касем Солеймани, са упрекнати в " ликвидиране и тероризъм ". Иран ще продължи правосъдното гонене против американския президент и след края на мандата му, даде да се разбере Алкасимер.

Той не загатна други имена също така на Тръмп.

От централата на Интерпол във френския град Лион към този момент не са дали отговор на запитването на АП за коментар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР