Иран иска да съди САЩ за 130 млрд. долара за

...
Иран иска да съди САЩ за 130 млрд. долара за
Коментари Харесай

В Иран съдят САЩ за 130 млрд. долара заради размириците в страната

Иран желае да съди Съединени американски щати за 130 милиарда $ за размириците в страната. Това оповестиха от иранския съд, представени от локални медии.

От съда прецизираха, че ирански жители са завели каузи и тъжби, които били претърпели вреди от " дейностите на Съединени американски щати ".

" Към днешна дата повече от 360 каузи и тъжби против американското държавно управление се преглеждат ", означиха от съда и допълниха, че един съд е разпоредил Съединени американски щати да изплатят 130 милиарда $.

" Правителството и Министерството на външните работи би трябвало да оказват помощ за осъществяването на тези правосъдни решения против държавното управление на Съединени американски щати от името на нашите жители ", уточни представителят на съда.

На 15 ноември иранското държавно управление реши да увеличи цените на газа до 30 000 риала (около 0,2 долара) за литър, а цената на бензина беше увеличена с повече от 200 %.

След това решение в редица градове в Ислямската република избухнаха митинги, които прераснаха в конфликти с полицията. Демонстрантите подпалиха офисите на банки и бензиностанции.

Според президента Хасан Рохани митингите са били проведени от Съединени американски щати и Израел, с цел да подкопаят националната сигурност на Иран. Вашингтон намерено изрази поддръжка за стачкуващите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР