Иран иска да изнася най-малко 700 000 барела петрол дневно,

Иран иска да изнася най-малко 700 000 барела петрол дневно, ...

Иран обяви, че няма да преговаря по балистичната си програма и иска да изнася повече петрол.Иран иска да изнася най-малко 700 000 барела петрол дневно, а в най-добрия случай и до 1,5 милиона барела, ако Западът желае да преговаря с него за спасяване на яденото споразумение от 2015 година, казаха днес пред Ройтерс двама ирански представители и един дипломат.

``
реклама

В знак на добра воля и стъпка напред за отваряне на възможност за преговори, отговорихме на френското предложение. Искаме да изнасяме 700 000 барела петрол дневно и да ни се плаща в брой това е само като начало. Количеството трябва да достигне 1,5 милиона барела дневно, каза високопоставен ирански представител, пожелал анонимност.

Друг представител уточни, че иранската програмата за балистични ракети "не може и няма да" подлежи на преговори. Подчертахме го ясно и открито, допълни той.

Иранските представители не разясниха споменатото френско предложение, отбелязва Ройтерс.

Ирански дипломат каза, че страната му изключва преговори по правото си за обогатява уран и по иранския цикъл за производство на ядрено гориво, а "в замяна ще бъдем изцяло ангажирани с ядреното споразумение от 2015 година".

Източници от петролния сектор заявиха пред Ройтерс, че иранският петролен износ е намалял през юли до 100 000 барела дневно заради американските санкции, наложени, след като САЩ се изтеглиха от ядреното споразумение миналата година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коме

Източник: petel.bg