Иран иска да изнася най-малко 700 000 барела петрол дневно,

...
Иран иска да изнася най-малко 700 000 барела петрол дневно,
Коментари Харесай

Иран обяви, че няма да преговаря по балистичната си програма и иска да изнася повече петрол

Иран желае да изнася минимум 700 000 барела нефт на ден, а в най-хубавия случай и до 1,5 милиона барела, в случай че Западът желае да договаря с него за избавяне на яденото съглашение от 2015 година, споделиха през днешния ден пред Ройтерс двама ирански представители и един посланик.

``
реклама

В знак на благосклонност и стъпка напред за отваряне на опция за договаряния, отговорихме на френското предложение. Искаме да изнасяме 700 000 барела нефт на ден и да ни се заплаща в брой това е единствено като начало. Количеството би трябвало да доближи 1,5 милиона барела на ден, сподели почитан ирански представител, поискал анонимност.

Друг представител посочи, че иранската програмата за балистични ракети " не може и няма да " предстои на договаряния. Подчертахме го ясно и намерено, добави той.

Иранските представители не обясниха упоменатото френско предложение, отбелязва Ройтерс.

Ирански посланик сподели, че страната му изключва договаряния по правото си за обогатява уран и по иранския цикъл за произвеждане на нуклеарно гориво, а " в подмяна ще бъдем напълно ангажирани с нуклеарното съглашение от 2015 година ".

Източници от петролния бранш обявиха пред Ройтерс, че иранският петролен експорт е намалял през юли до 100 000 барела на ден поради американските наказания, наложени, откакто Съединени американски щати се изтеглиха от нуклеарното съглашение предходната година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коме
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР