Иран има планове за реакция на каквото и да е

...
Иран има планове за реакция на каквото и да е
Коментари Харесай

Иран готов да реагира на всяко решение на Тръмп

Иран има проекти за реакция на каквото и да е решение на американския президент Доналд Тръмп за преустановяване на нуклеарното съглашение.

Това съобщи президентът на Ислямската република Хасан Рохани, съобщи Ройтерс.

Той добави, че Съединени американски щати ще съжаляват за сходно решение.

" Ние имаме проекти, с цел да окажем опозиция на каквото и да е решение на Тръмп, - сподели Рохани в тирада, излъчена по държавната телевизия. - Ако Америка напусне нуклеарното съглашение, това ще е обвързвано с историческо разкайване. "

Той добави, че нуклеарните регулаторни органи на Техеран, както и икономическият бранш, са получили съответните заповеди.

Тръмп предизвести, че в случай че до 12 май европейските съдружници на Съединени американски щати не поправят слабите съгласно него точки на договорката, той ще откаже да продължи облекчаването на американските наказания против Техеран.

Англия, Франция и Германия остават ангажирани със съглашението, само че в опит да убедят Съединени американски щати да създадат същото желаят да стартират договаряния за иранската стратегия за балистични ракети, активността на страната в нуклеарната сфера след 2025 година и ролята й в близкоизточните рецесии като тези в Сирия и Йемен.

Рохани обаче съобщи, че Иран няма да договаря с никого за своите оръжия и защита и ще има толкоз оръжия, обекти и ракети, колкото са му нужни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР