Иран и Саудитска Арабия се договориха да не влизат във

...
Иран и Саудитска Арабия се договориха да не влизат във
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Иран се договориха да не воюват и да не се шпионират

Иран и Саудитска Арабия се договориха да не влизат във война между тях и да не правят разследваща активност. Това оповестява изданието Al Arabiya, базирайки се на почитан чиновник на кралството.

„ И двете страни са поели ангажимент в региона на защитата и сигурността, с цел да избегнат военна експанзия и разследващи действия “, споделя източникът. В същото време формалният представител не разкри детайлности за споразуменията, само че добави, че страните не са почнали да разискват казуса за възобновяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия.

По-рано беше обявено, че Саудитска Арабия чака Иран да съблюдава съглашението с Рияд, реализирано с посредничеството на Китай, оповестява Ройтерс, базирайки се на свои източници. Според организацията саудитските политици считат, че Пекин има лостове за напън върху Техеран и може да го принуди да следва споразуменията. Както беше маркирано, съгласно един от представителите на Саудитска Арабия, който пожела да остане неизвестен, Китай е в неповторима позиция, защото има изключителни връзки както с Иран, по този начин и с Рияд. Той добави още, че най-трудните тематики в договарянията с Техеран са били свързани със обстановката в Йемен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР