Иран и САЩ ще осъществят размяна на затворници, информира Ройтерс.

...
Иран и САЩ ще осъществят размяна на затворници, информира Ройтерс.
Коментари Харесай

Иран и САЩ си разменят затворници

Иран и Съединени американски щати ще осъществят замяна на пандизчии , осведоми Ройтерс. До съглашението се стигна с помощта на посредничеството на Катар. Освен това Съединени американски щати ще разблокират замразени ирански активи на стойност 6 милиарда $.

Говорителят на иранското външно министерство Насър Канаани съобщи, че средствата, замразени в Южна Корея, ще бъдат владеене на Иран в понеделник, което ще докара до освобождението на петима американски жители, арестувани в Иран, за петима иранци, арестувани в Съединени американски щати.

Съгласно деликатно квалифицираната договорка се чака петимата американци с двойно поданство да изоставен Техеран и да се насочат към столицата на Катар Доха, а по-късно оттова да отлетят за Съединените щати. В подмяна петимата иранци в Съединени американски щати ще бъдат освободени, с цел да могат да пътуват до Иран.

Въпреки това двете страни остават в несъгласия по въпроси, вариращи от нуклеарните упоритости на Иран и въздействието му в района до глобите на Съединени американски щати и военното наличие на Америка в Персийския залив.
 Съединени американски щати се завръщат в Близкия изток по нов „ Път на коприната “
Съединени американски щати се завръщат в Близкия изток по нов „ Път на коприната “

Свещеният граал за дипломацията на Байдън явно би бил да успее да откъсне Иран от тройния съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР