Иран екзекутира днес трима мъже, обвинени в принадлежност към наркокартел,

...
Иран екзекутира днес трима мъже, обвинени в принадлежност към наркокартел,
Коментари Харесай

Иран екзекутира трима мъже за наркотрафик

Иран екзекутира през днешния ден трима мъже, упрекнати в принадлежност към наркокартел, заяви иранското правораздаване, на фона на безпокойството на Организация на обединените нации от умножаването на изтезанията посредством обесване в страната, съобщи Франс прес.

„ Смъртната присъда на трима членове на бандата " Панджак ", главният картел за разпространяване на кокаин и един от най-големите наркокартели в страната, беше изпълнена тази заран след правосъдния развой “, заяви новинарската организация на иранската правосъдна власт Мизан.

През 2014 година шестима членове на бандата са били задържани и е било конфискувано огромно количество кокаин, опиат и метамфетамини, оповестява организацията.

Поредните изтезания посредством обесване идват два дни след тези на двама мъже за осквернение, които провокираха наказание от Вашингтон и правозащитни неправителствени организации.

В събота пък беше екзекутиран дисидента с двойно шведско и иранско поданство Хабиб Фараджолах Чааб, упрекнат за управление на арабска сепаратистка организация в западната част на страната и наказан на гибел за " тероризъм ".

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Фолкер Тюрк осъди " ужасяващо високия брой " на изтезанията тази година в Иран, който възлиза на повече от 10 приблизително на седмица.

От 1 януари минимум 209 души са били екзекутирани, най-вече за закононарушения, свързани с опиати, съгласно Организация на обединените нации, която акцентира, че броят им може да е по-голям.

През 2022 година „ към 580 души са били екзекутирани “ в Иран, сподели Тюрк.

Иранските управляващи нарекоха рецензиите от страна на европейските страни след изтезанието на Хабиб Чааб " неоправдани ", обвинявайки ги в " поощряване на тероризма ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР