Иран екзекутира днес мъж, осъден за шпионаж в полза на

...
Иран екзекутира днес мъж, осъден за шпионаж в полза на
Коментари Харесай

Иран екзекутира осъден за шпионаж в полза на САЩ и Израел

Иран екзекутира през днешния ден мъж, наказан за шпионаж в интерес на Съединени американски щати и Израел, съобщавал по-специално данни за местонахождението на ирански военачалник, погубен по-късно посредством нахлуване с дрон, съобщи Франс прес, като се базира на известие от правосъдната система на страната.

"Махмуд Мусави Маджд бе екзекутиран в понеделник сутринта за шпионаж, с което завърши казусът с измяната му към страната ", съобщи формалният уебсайт на иранското правораздаване "Мизан ".

Мусави Маджд бе упрекнат, че е уведомил Съединени американски щати и Израел за пътуванията на военачалник Касем Солеймани, проектант на иранската тактика в Близкия изток, погубен на 3 януари при американски удар с дрон в Багдад дружно със заместника му, водача на подкрепяните от Техеран иракски милиции Абу Махди ал Мухандис.

В Иран ще екзекутират мъж, упрекнат в шпионаж за Централно разузнавателно управление на САЩ и Мосад

За да оправдае заповедта за ликвидирането на Солеймани, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп увери след гибелта му, че генералът, който назова "терорист номер едно " в света, е подготвял набези против американски дипломати и военни.

В отговор на атентата Ислямската република изстреля ракети против бази в Ирак, в които се намираха американци, и аргументи, както заяви Вашингтон, обилни материални вреди, напомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР