Иран е разработил нов атакуващ дрон за войната на Русия

...
Иран е разработил нов атакуващ дрон за войната на Русия
Коментари Харесай

Sky News: Иран е разработил за Русия нов експлозивен и разузнавателен дрон

Иран е създал нов атакуващ дрон за войната на Русия в Украйна и наподобява покрай това да даде на Москва ракети земя-земя, твърди осведомен източник по сигурността.

Shahed-107 беше разказан като " избухлив и разследващ " безпилотен летателен уред (UAV), евентуално оборудван с технология за търсене на скъпи цели на бойното поле като английски и американски ракетни системи за неведнъж изстрелване, употребявани от украинските сили.

Източник е споделил пред Sky News, че „ няколко бройки “ от особено проектирания дрон може да са били препоръчани на Русия в договорка, която се прави оценка на стойност над 2 милиона $ (1,6 милиона английски лири). Това отразява „ забележителната работа по планиране на сили, с която Иран е зает, с цел да поддържа ползите на Русия във връзка с Украйна “, е споделил източникът.

Украйна и нейните западни съдружници по-рано упрекнаха Техеран, че доставя на Москва стотици еднопосочни атакуващи дронове, известни като Shahed-131 и Shahed-136 - наречени " самоубийствени дронове ", тъй като летят в цели и експлодират при удар.

Русия употребява композиция от удари с дронове и ракети, с цел да се опита да пробие подкрепяната от Запада противовъздушна защита на Украйна във талази от смъртоносни офанзиви против цивилни и военни цели в цялата страна, които се ускориха през последните дни.

Източник от сигурността сподели, че новият дрон Shahed-107 е от семейството безпилотни летателни апарати Shahed-101 с V-образна опашка. Дълъг към 2,5 метра и с обсег на крилата от три метра, UAV може да бъде изстрелян от транспортно средство и се прави оценка на обхват до 1500 км (932 мили), сподели източникът.

Смята се, че е оборудван с предавател за предаване онлайн за предаване на видео. Подобни разследващи качества значат, че дронът може да се употребява за идентифициране на цели на фронтовата линия на Украйна, които други БПЛА или оръжейни системи да поразят.
Източник от сигурността твърди, че иранските сили за сигурност са провели тестване с руснаците във въздушна база в централен Иран, което включва безпилотните самолети Shahed-107 и Shahed-136.

Министерството на защитата на Русия и външното министерство на Иран към момента не са дали отговор на искане за коментар.

През септември президентът на Иран отхвърли страната му да е изпратила дронове или други оръжия на Русия за потребление в Украйна.

„ Ние сме срещу войната в Украйна “, сподели президентът Ебрахим Раиси в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Но Sky News предходната година разкри хипотетичен контракт за доставка на оръжия, който предлага първото солидно доказателство, че Иран е продавал муниции на Русия за нейните военни старания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР