Иран е поискал разрешение за разрешение за експорт на петрол

...
Иран е поискал разрешение за разрешение за експорт на петрол
Коментари Харесай

Иран е поискал от Запада да разреши експорт на петрол от поне 700 хил. барела на ден


Иран е изискал позволение за позволение за износ на нефт за не по-малко от 700 хиляди барела дневно като жест на благосклонност от страна на Запада. Това оповестява организация Ройтерс, базирайки се на дипломатически източници, откакто иранския министър на външните работи Джавад Зариф дойде във френския град Биариц в неделя, където се организира срещата на G7.

Исканията на иранските представители са били оповестени, откакто по информация на организация Bloomberg френският президент Еманюел Макрон е изложил пред американския си сътрудник Доналд Тръмп предложение за връщането на Иран към осъществяването на отговорностите в границите на нуклеарната договорка. Искането е в границите на договорката да се позволи на Техеран да продава несъмнено количество петрол в подмяна на осъществяване на сериозните си задължения.

„ Като жест на благосклонност и насрещна стъпка за основаването на условия за договаряния ние отвърнахме на предлагането на Франция, - цитира организацията един от източниците. - Ние желаеме да експортираме 700 хиляди барела дневно и да ни бъде плащано в брой и това е единствено началото “. „ Той (експортът на петрол) би трябвало да доближи 1,5 млн. барела дневно “, е добавил източникът.

По думите му, при положение на триумф гуляй договарянията с европейските представители, Иран ще желае още нарастване на експорта. Техеран счита да се върне към първичното осъществяване на изискванията по Цялостното съглашение по иранската нуклеарна стратегия при единодушие на Запада да приключи разискването на въпросите към безусловното право на републиката за обогатяването на уран.

Проблемите по иранското нуклеарно досие се изостриха след излизането на Съединени американски щати от съглашението през месец май 2018 година и въвеждането на стопански наказания във връзка с експорта на нефт.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР