Иран e подписал споразумение с Русия, според което ще осигурява

...
Иран e подписал споразумение с Русия, според което ще осигурява
Коментари Харесай

Иран ще ремонтира руски самолети

Иран e подписал съглашение с Русия, съгласно което ще обезпечава доставка на аварийни елементи и съоръжение за съветските самолети, както и ремонт и техническо обслужване. Това заяви организация Mehr по информация на ръководството на гражданската авиация на Иран.

Споразумението е било подписано по време на визитата в Иран на заместник-министър на превоза на Русия, чието име не се прецизира.

Двете страни са се договорили и за увеличение на броя на автобусите сред Русия и Иран до 35 седмично.

След нахлуването на Русия в Украйна Европейският съюз затвори небето за съветски самолети, забрани доставките на аварийни елементи за тях, техническото обслужване, поддръжката и застраховането, а по този начин също задължи лизинговите компании да върнат самолетите дадени чартърен на съветските превозвачи.

През юли управляващите на Съединени американски щати обявиха, че Русия възнамерява да купи от Иран няколко стотин дрона, с цел да ги употребява в Украйна. Иран отхвърли информацията.

В средата на юли Владимир Путин посети Иран, където се организираше среща на страните-гаранти за контролиране на спора в Сирия: Русия, Иран и Турция. За Путин това беше първата аудиенция зад рамките на страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики от началото на войната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР