Иран е победоносен и единен след размириците от последните дни,

...
Иран е победоносен и единен след размириците от последните дни,
Коментари Харесай

Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите

Иран е триумфален и обединен след размириците от последните дни, както свидетелстват излъчените от държавните медии фрагменти от проправителствени манифестации в редица градове на страната, съобщи иранският президент Хасан Рохани, представен от Франс прес и ТАСС.

"Народът ни доста пъти е удържал победа над заговора на враговете и още един път победи при тези безредици, които бяха скрит план на врага против сигурността. Иранците можаха да преодолеят компликациите от последните дни макар икономическите проблеми, които изпитва страната сега ", сподели Рохани на съвещание на държавното управление.

Над 100 жертви са взели митингите в Иран

"Размириците, които съпътстваха протестните прояви, бяха осъществени с поддръжката на реакционните страни от района и на Съединени американски щати. Иранският народ не позволи враговете на Иран да се възползват от комплицираната обстановка, обвързвана с покачването на цените на горивата ", което провокира антиправителствените митинги, добави той.

Рохани означи, че "решението за повишението на цените на бензина има за цел да се реализира самодостатъчност и обществена правдивост ".

Техеран упрекна Съединени американски щати в интервенция във вътрешните му дела
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР