Иран е отговорен за последните атаки в Персийския залив, обяви

...
Иран е отговорен за последните атаки в Персийския залив, обяви
Коментари Харесай

Мосад: Иран е отговорен за последните атаки в Персийския залив

Иран е виновен за последните офанзиви в Персийския залив, разгласи шефът на Мосад, като се базира на " най-хубавите източници от израелските и западните разследващи организации ", написа израелският " Аарец ".

Йоси Коен посочи, че тези офанзиви, в това число и набези против петролни танкери, летища в Саудитска Арабия и обекти в Багдад, са утвърдени от иранското управление и множеството са извършени от Революционната армия на Ислямската република или техни съдружници.
 ОАЕ: Четири кораба са били обект на бойкот покрай Фуджейра
ОАЕ: Четири кораба са били обект на бойкот покрай Фуджейра

Няма детайлности за случая

" Чрез тези офанзиви ", отбелязва Коен, " Иран се пробва да каже на света , че не се опасява от ескалация, и че в случай че глобите не бъдат анулирани или смекчени, ще нанесе сериозна щета на международния пазар на нефт ".

Коен също акцентира, че има неповторима и може би историческа опция да се реализира районен мир, като показва общите ползи против враговете, такива като Иран и джихадизма от една страна, и тесните връзки на Израел с Белия дом и Кремъл въпреки това.
 Два петролни танкера атакувани в Оманския залив Обновена
Два петролни танкера атакувани в Оманския залив

Инцидентът става на фона на напрежението сред Вашингтон и Техеран

В неделя военни източници предизвестиха, че позицията на Израел измежду умерени арабски страни като Бахрейн, Катар и Саудитска Арабия може да бъде наранена от израелските политики, които акцентират религиозния си темперамент за сметка на демократичния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР