Иран е осуетил голяма кибератака над инфраструктурата си, която е

...
Иран е осуетил голяма кибератака над инфраструктурата си, която е
Коментари Харесай

Иран е осуетил голяма кибератака над инфраструктурата си

Иран е осуетил огромна хакерска атака над инфраструктурата си, която е била осъществена от задгранично държавно управление, съобщи иранският министър на телекомуникациите два месеца след известия на кибероперация на Съединени американски щати против тази страна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

През октомври американски публични лица обявиха, че Съединени американски щати са нанесли скрито киберудар на Иран след офанзивите над саудитски петролни обекти от 14 септември, които Вашингтон и Рияд приписаха на Техеран. Иран отхвърли да е забъркан в тези офанзиви, за които поеха отговорност подкрепяните от него йеменски бунтовници хуси.

" Неотдавна бяхме изправени против добре проведено и държавно спонсорирано нахлуване над инфраструктурата на електронното ни държавно управление, което беше отблъснато от националната защитна система ", съобщи иранският министър на осведомителните и информационните технологии Мохамад Джавад Азари Джахруми, представен от организация Мехр. " Беше доста огромна офанзива ", добави той.

Не е ясно дали министърът е говорел за американската хакерска атака, която съгласно Съединени американски щати е била осъществена в края на септември против потенциала на Техеран " да популяризира агитация ".

На въпрос за известието на Ройтерс от октомври за хакерска атака, Азари Джахруми тогава беше декларирал, че " те това несъмнено са го сънували ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР