Иран е осъдил своя гражданка на 10 години затвор за

...
Иран е осъдил своя гражданка на 10 години затвор за
Коментари Харесай

Иранка бе осъдена на 10 години затвор заради шпионаж за Великобритания

Иран е осъдил своя гражданка на 10 години затвор за шпионаж в интерес на Англия.

Това става в миг на възходящо напрежение сред Техеран и някои западни страни поради иранските нуклеарни и ракетни стратегии, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Ответни ограничения: Вашингтон с нови наказания против Техеран поради нуклеарния отвод Франция, Германия и Англия приканиха Иран да се придържа към пакта
" Иранка, управлявала иранското бюро в Британския съвет и сътрудничила на английската разследваща работа, беше наказана на 10 години затвор след ясно признание ", сподели правосъдният представител Голамхосеин Есмаили по държавната телевизия.

Той съобщи, че дамата, чието име не беше разкрито, е управлявала планове за " културно навлизане " в Иран. По думите му тя е учила във Англия, преди да стартира работа в Британския съвет.

Говорителят сподели, че дамата е била арестувана преди съвсем година. Той не посочи дали тя има английско поданство.

Арестите на иранци, упрекнати в шпионаж, се усилиха, откогато иранският висш лидер аятолах Али Хаменей съобщи предходната година, че в Иран има " навлизане " на западни сътрудници.
Иран се отдръпва отчасти от нуклеарното съглашение Президентът Рохани сложи ултиматум от 60 дни на страните по договорката
Иран е във все по-обтегнати отношение със Запада, откогато Съединени американски щати се отдръпнаха от съглашението, което Техеран подписа със международните сили за ограничение на нуклеарната му стратегия в подмяна на анулация на наложените му наказания.

Англия е страна по договорката и сходно на другите европейски страни, които са я подписали, поддържа запазването й.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР