Иран е готов да помогне на Анкара и Дамаск да

...
Иран е готов да помогне на Анкара и Дамаск да
Коментари Харесай

Иран готов да посредничи между Анкара и Дамаск за решаване на споровете им

Иран е подготвен да помогне на Анкара и Дамаск да решат разногласията си, разгласи през днешния ден външното министерство в Техеран, съобщи Ройтерс.

В известие, поместено на уеб страницата на ведомството, се споделя, че предлагането е било направено на среща сред ирански представители и специфичния делегат за Сирия на Организация на обединените нации Гайр Педешен. На срещата с гостуващия норвежки посланик представителите на Иран са подчертали, че е значимо въпросите в Сирия да се вземат решение с договаряния. "На срещата Иран удостовери, че цивилни не би трябвало да бъде употребявани като жив щит в Сирия и че Иран е подготвен да посредничи сред Турция и Сирия за решение на въпроса ", заяви външното министерство в Техеран.

Ердоган: Силите на сирийския режим да заобикалят турските постове в Идлиб

Това изказване е във връзка последните събития в сирийската провинция Идлиб, където в понеделник осем турски бойци бяха убити от обстрел на сирийската държавна войска край град Саракиб.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва заплаши, че турските сили ще изтласкат сирийските елементи от Идлиб, в случай че не се изтеглят до края на този месец. Подкрепяните от Русия сирийски елементи се пробват от декември да открият надзор върху тази северозападна провинция в Сирия, която е последният бастион на антиправителствените бунтовници. Офанзивата на сирийската войска е прогонила от домовете им над половин милион индивида, напомни Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР