Иран е готов да обсъди предложенията на Франция за съхраняване

...
Иран е готов да обсъди предложенията на Франция за съхраняване
Коментари Харесай

Иран: Готови сме да обсъдим идеите на Франция за ядреното споразумение

Иран е подготвен да разиска предложенията на Франция за запазване на иранското нуклеарно съглашение от 2015 година, съобщи през днешния ден иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Има подготвени оферти, както от френска, по този начин и от иранска страна и на следващия ден ние ще обсъдим тези оферти ", сподели Зариф в Норвежкия институт за интернационалните връзки.

Френският президент Еманюел Макрон предложи през вчерашния ден или глобите против Иран да бъдат смекчени, или да бъде основан " механизъм за отплата, който да разреши на иранския народ да живее по-добре ". В подмяна Техеран ще би трябвало да съблюдава всички условия на нуклеарната договорка.

Зариф посочи, че няма самообладание да води сериозен диалог с президента Макрон за съществуващите благоприятни условия. Иранският външен министър разгласи в понеделник, че ще се срещне на следващия ден в Париж с Макрон и с френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан, напомня Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР