Иран даде дългосрочни присъди за шпионаж на две жени и

...
Иран даде дългосрочни присъди за шпионаж на две жени и
Коментари Харесай

Иран осъди трима души за шпионаж

Иран даде дълготрайни присъди за шпионаж на две дами и един мъж, в това число на иранска служителка в английския културен център (Британския съвет) и жена с двойно, иранско и английско поданство, предадоха АП и Агенция Франс Прес, като се позоваха на правосъден представител.

Служителката на Британския съвет Арас Амири, която има позволение за непрекъснато престояване във Англия и работела за разпространение на иранската просвета във Англия, е наказана на 10 години затвор за шпионаж. През май 2018 година Британският съвет заяви за ареста на служителката си - иранска студентка, живееща във Англия, откакто пристигнала в Иран да се види със фамилията си. Амири прекара една година в пандиза, до момента в който продължаваше делото. През май тази година тя беше наказана на 10 години затвор за шпионаж в интерес на Англия. Амири апелира, само че през днешния ден апелативен съд в Техеран удостовери присъдата.

Анушех Ашури, която има иранско и английско поданство, е наказана на 10 години затвор за шпионаж за израелската разследваща работа "Мосад " и на още две години за нелегално получени от Израел 33 000 евро. Съдът дефинира тя да заплати същата сума като санкция, сподели неговият представител Голамхосейн Есмаили.

Третият наказан е Али Джохари, който е упрекнат в предаване на сведения за планове на строителния конгломерат "Хатам ал Анбия ", обвързван с иранските Гвардейци на Ислямската гражданска война. Неговата присъда е 12 години затвор. През юли иранските управляващи оповестиха, че са заловили 17 шпиони, работили за американското Централно разузнавателно управление на САЩ, и някои от тях са наказани на гибел, напомня Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР