Иракското правителство иска да отвори гробница Ал-Хасфа в северната провинция

...
Иракското правителство иска да отвори гробница Ал-Хасфа в северната провинция
Коментари Харесай

Ирак иска да открие гробница с 2000 жертви на ДАЕШ

Иракското държавно управление желае да отвори гробница " Ал-Хасфа " в северната провинция на страната Ниневия, където са заровени към 2 000 тела на цивилни, убити от групировката " Ислямска страна " (ДАЕШ), оповестиха локалните медии през вчерашния ден.

Саад Ал Абдали, член на борда на Съвета на министрите на Ирак, съобщи пред Assabah, че откриването на гробницата изисква интернационалните старания, като добави, че дупката е най-голямата и най-кървавата.

По думите му, труповете са хвърляни вътре по този начин, че останките се смесват се затруднява идентифицирането на жертвите и връщането им на фамилиите им.
 Ирак: Няма място за ДАЕШ тук
Ирак: Няма място за ДАЕШ тук

Според Багдад, групировката е съвсем разгромена

Иракският чиновник уточни, че екип, профилиран в всеобщите гробове, е почнал планирането на разкопките.

Ал-Хасфа се намира в югозападната част на иракския град Мосул в изоставена пустинна зона. Твърди се, че е открита, откакто астероид е паднал на земята преди хиляди години.

Мосул бе бастион на ДАЕШ.

Счита се, че над 10 000 бойци на " Ислямска страна " (ДАЕШ) остават дейни в Ирак и Сирия д ве години след провалянето и техните офанзиви доста са се нараснали през тази година, съобщи шефът на Организация на обединените нации за битка с тероризма.

" Ислямска страна " с е е прегрупирала и нейната интензивност се е нараснала освен в конфликтните зони като Ирак и Сирия, само че и в някои районни филиали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР