Иракското правителство е обезпокоено, че операцията на Турция в Сирия

...
Иракското правителство е обезпокоено, че операцията на Турция в Сирия
Коментари Харесай

Ирак е обезпокоен от ситуацията в Сирия

Иракското държавно управление е обезпокоено, че интервенцията на Турция в Сирия може да докара до влизане на терористи в Ирак . Това разгласи в понеделник пред в. " Вашингтон пост " вицепремиерът на Ирак по икономическите въпроси и министър на финансите Фуад Хусейн. той е на публично посещаване във Вашингтон.

Според Фуад Хусейн клетките на терористичната група " Ислямска страна " към момента остават в някои иракски райони. Сега държавното управление се притеснява, че неустойчивостта в Сирия може да докара до увеличение на нейните бойци. " Страхувам се, че заради тези дейности на Турция в Сирия още веднъж ще възродим Ислямска страна За следващ път сме изправени пред опасността от война ", сподели министърът.
 US бойци, сражавали се дружно с кюрдите, хокат Тръмп за отдръпването от Сирия
US бойци, сражавали се дружно с кюрдите, хокат Тръмп за отдръпването от Сирия

" Това е като нарушаване на доверието "

На 9 октомври Анкара разгласи, че ще организира интервенция " Източник на мира в северна Сирия " за основаване на буферна зона там. Според проекта на Анкара сирийските бежанци ще могат да се върнат от Турция в този район. Дамаск назова интервенцията експанзия , интернационалната общественост осъди дейностите на Анкара.

На 17 октомври Съединени американски щати и Турция реализираха съглашение за прекъсване на военни дейности. Турция се съгласи да приключи огъня за 120 часа, тъй че кюрдските елементи от силите на Демократична Сирия да изоставен граничната зона за сигурност, основана от Анкара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР