Иракският премиер Хайдер ал Абади посети в Мосул, за да

...
Иракският премиер Хайдер ал Абади посети в Мосул, за да
Коментари Харесай

Мосул е свободен! Трудното предстои

Иракският министър председател Хайдер ал Абади посети в Мосул, с цел да разгласи победа против групировката "Ислямска страна " във втория по величина град в страната. Боевете против джихадистите обаче не престават по места, съобщи АР.

"Ислямска страна " към момента управлява по-малко от една квадратна миля в разрушения Мосул. Групировката обаче употребява човешки щитове, атентатори самоубийци и снайперисти, откакто нейните бойци, останали в града, дадоха обещание да се бият до гибел.

Отделни огнища на опозиция има в елементи от квартал в историческата част на Мосул покрай река Тигър.





Прекратяването на окупацията на Мосул е "решаващ стадий " в битката против тероризма, съобщи късно нощес Европейска комисия.

"Отвоюването на Мосул от "Ислямска страна " бележи решителен стадий в акцията за елиминирането на терористичния надзор в някои зони на Ирак и за освобождението на народа му ", означиха висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини и комисарят за филантропичната помощ Христос Стилианидис в взаимно официално съобщение.



Двамата отдават респект на "смелостта на народа на Ирак, държавното управление на страната и въоръжените й сили, както и на жертвите, дадени от военни и цивилни, за постигането на успеха ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР