Иракският премиер Хайдар ал Абади нареди да се отпуснат около

...
Иракският премиер Хайдар ал Абади нареди да се отпуснат около
Коментари Харесай

Багдад отпусна 3 млрд. долара на южните провинции

Иракският министър председател Хайдар ал Абади подреди да се провиснал към 3 милиарда $ за потребностите на южната провинция Басра. Той беше подбуден да направи това след митингите, обхванали южните елементи на страната.
Средствата ще отидат за основаване на опреснителни системи в района, а също по този начин за решаването на проблемите с спирането на тока. Финансирането ще бъде употребявано и за обезпечаване на здравно обслужване, строителството на учебни заведения и жилища. Освен това с държавен декрет се усилват и квотите за вода за южните провинции.
Протестите в Южен Ирак не престават към този момент шест дни. Те са провокирани от проблемите с водоснабдяването и неналичието на ток по време на горещините. Мирните демонстрации, почнали в Басра, обгърнаха на практика целия юг – Кербала, Наджаф, Майсан и други
Вътрешното министерство разгласи, че вкарва комендантски час в Басра, Кербала и Наджаф. Правоохранителните органи са приведени в подготвеност. Изпратени са спомагателни сили, които да охраняват държавните здания и обекти от протестиращите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР