Иракският парламент прие днес оставката на правителството на премиера Адел

...
Иракският парламент прие днес оставката на правителството на премиера Адел
Коментари Харесай

Иракският парламент прие оставката на правителството

Иракският парламент одобри през днешния ден оставката на държавното управление на премиера Адел Абдел Махди, предадоха международните организации. Франс прес отбелязва, че това е станало, откакто над 420 души бяха убити от началото на митингите в страната преди два месеца, които освен това са траяли и през днешния ден.

От всички 329 депутати в залата участваха 241. Когато ръководителят на Народното събрание Мохамед ал Халбуси прочете писмото с оставката на премиера, нито един от тях не се разгласи срещу, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

По конституция в този момент президентът Бархам Салих би трябвало да разпореди в 15-дневен период образуването на новото държавно управление на претендент, препоръчан от партийния блок, имащ болшинство в Народното събрание. През това време, само че за не повече от 30 дни, кабинетът на Махди ще продължи да извършва своите отговорности, показва ТАСС.

Освен оставката на държавното управление, иракският парламент разиска на изключителното си съвещание и ситуацията в южната част на страната, където кръвопролитните конфликти сред силите за сигурност и стачкуващи не престават и обстановката е на ръба на хаоса. Протестите в Ирак започнаха на 1 октомври. Те са ориентирани против утежняването на изискванията за живот, високата безработица и корупцията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР