Иракските власти заявяват, че са поели контрол над пътищата и

...
Иракските власти заявяват, че са поели контрол над пътищата и
Коментари Харесай

Ирак заявява. че са превзели въздушната база в Киркук от кюдските войски

Иракските управляващи декларират, че са поели надзор над пътищата и инфраструктурата в региона на противоречивия град Киркук, откакто напрежението се повиши след противоречив референдум за самостоятелност, оповестява Агенция Франс Прес.

Иракските военни сили оповестяват също по този начин, че са за завзели авиобазата К1 от кюрдски войски Пешмерга в Киркук .

Иракското взаимно оперативно командване, което сплотява всички проправителствени сили, съобщи, че реализира прогрес в своята интервенция за " възобновяване на сигурността " в Киркук.

Иракските сили се стремят да си върнат военните бази и петролните кладенци, които кюрдските бойци превзеха в офанзивата си против ДАЕШ (Ислямска държава).

 Иракските федерални сили превзеха следени от кюрдите територии в Киркук
Иракските федерални сили превзеха следени от кюрдите територии в Киркук

Има информация за конфликти, само че не се удостоверява

Централните държавни сили са поели надзор над два моста, пътища и индустриалната зона на югозапад от Киркук, както и газови уреди, електроцентрала, рафинерия и полицейски сектор.

Иракските и кюрдските сили са разменили артилерийски огън рано през днешния ден южно от града, откакто държавните сили стартират " огромна интервенция " в богатата на нефт провинция.

Офанзивата е разследване от спора сред кюрдските сили и иракската войска, провокирани от референдума от 25 септември, в който гласуващите споделих " да " за самостоятелност на самостоятелния кюрдски район в Северен Ирак.

 Кюрдите в Ирак отхвърлиха искане на Багдад
Кюрдите в Ирак отхвърлиха искане на Багдад

Иракското държавно управление изиска да се анулират резултатите от референдума

Багдад разгласи, че референдумът, провеждан макар интернационалната съпротива, е противозаконен.

Двете страни са основни американски съдружници в борбата против джихадистите, а рецесията повдигна страхове от основаване на нов безпорядък, в момемнт, в който иракските сили са на път да завладяват от ДАЕШ и последната територия, която управляват в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР