Иракските власти публикуваха списъка с имената на 60 души, издирвани

...
Иракските власти публикуваха списъка с имената на 60 души, издирвани
Коментари Харесай

Иракските власти публикуваха списъка с 60 души, които издирват! Сред тях има и известни имена

Иракските управляващи разгласиха листата с имената на 60 души, търсени по съмнение, че принадлежат към групировките „ Ислямска страна “, „ Ал Кайда “ и партията БААС на някогашния деспот Саддам Хюсеин, съобщи БГНЕС.

В листата, забелязан от кореспондент на Агенция Франс Прес, участва и името на дъщерята на Саддам Рагад, която живее в Йордания. Там са включени 28 хипотетични джихадисти от ИД, 12 от „ Ал Кайда “ и 20 баасисти. За всеки от търсените са дадени детайлности за ролята, която той е играл в съответната организация, закононарушенията, за които е обвинен и в множеството случаи са приложени фотоси, написа Блиц.

Всички търсени са иракчани като се изключи Маан Башур, който е ливанец и е упрекнат в наемането на свои сънародници да се борят в Ирак. В листата не участва името на „ халифа “ и създател на ИД Абу Бакр ал-Багдади. Високопоставен чиновник от силите за сигурност отказал да разяснява този факт пред кореспондент на Агенция Франс Прес.

“Те са терористи, търсени от правосъдните управляващи и силите за сигурност. За първи път публикуваме тези имена, до момента те бяха секретни. “

По време на възхода си джихадистите от ИД откриха стремително надзор върху една трета от територията на Ирак, преди да стартират да биват изтласквани от силите за сигурност, подкрепяни от водената от Съединени американски щати коалиция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР