Иракските въоръжени сили обявиха, че са отвоювали граничния град Рауа,

...
Иракските въоръжени сили обявиха, че са отвоювали граничния град Рауа,
Коментари Харесай

Иракската армия отне от "Ислямска държава" контрола над последния ѝ град

Иракските въоръжени сили оповестиха, че са отвоювали граничния град Рауа, последния следен от " Ислямска страна " град, и дадоха сигнал за цялостния погром над джихадистката формация, съобщи " Ройтерс ".

Макар това към момента да не е оповестено публично, триумфът на иракските сили на процедура бележи края на така наречен " халифат " на джихадистите, който те откриха през 2014 година в огромни елементи от Ирак и Сирия.

В изказване генерал-лейтенант Абдул Амеер Рашид Яраллах от взаимното командване на армията сподели, че Рауа е " напълно освободена ", а знамето на страната е " издигнато над постройките ѝ ". " С освобождението на Рауа можем да кажем, че всички региони, в които ДАЕШ има наличие, са освободени, " споделя представител на въоръжените сили, употребявайки пренебрежително арабскоезично редуциране за групировката. Предстои иракската войска да се оправи с бойците, избягали в пустинята, и да откри надзор над иракските граници.

Миналата седмица и силите на президента Башар Асад в Сирия оповестиха победа над " Ислямска страна " след освобождението на Букамал, само че сраженията им с джихадистите в покрайнините на граничния град продължиха.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3189)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР