Иракските сили поеха контрола върху офиса на губернатора на провинция

...
Иракските сили поеха контрола върху офиса на губернатора на провинция
Коментари Харесай

Иракски сили поеха контрола върху офиса на губернатора на Киркук

Иракските сили поеха контрола върху офиса на губернатора на провинция Киркук, както и основно петролно поле и военни обекти след усилване на напрежението с кюрдските управляващи поради референдума за самостоятелност в страната от края на предишния месец.
Силите на централното държавно управление са навлезли в района, следен от бойците пешмерга, с армия, танкове и бронирани коли, като съществена тяхна цел са били петролни и военни обекти.
От федералната полиция обявиха, че при идването им в град Киркук постройката със седалището на губернатора е била изоставена.
Междувременно се появиха известия за хиляди поданици на кюрдските елементи на града, напускащи го с рейсове и коли поради терзания от вероятни конфликти.
По-рано през днешния ден турските управляващи оповестиха, че са подготвени да дават помощ на иракското държавно управление за унищожаване на кюрдските бойци от града, в който живеят към 850 000 души. „ Готови сме за всякаква форма на съдействие с иракското държавно управление, с цел да сложим завършек на наличието на Кюрдската работническа партия (ПКК) на иракска територия “, се споделя в известие на турското външно министерство.
В неделя от иракския Съвет за национална сигурност оповестиха, че преглеждат като „ оповестяване на война “ наличието на „ бойци, непринадлежащи към постоянните сили за сигурност в Киркук “, в това число и сили на ПКК.
По време на интервенцията в Киркук са починали десетима кюрдски бойци са починали, а други 27 индивида са ранени по време на сражения с иракски проправителствени сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР