Иракските гранични служители затегнаха мерките за сигурност на границата със

...
Иракските гранични служители затегнаха мерките за сигурност на границата със
Коментари Харесай

РИА Новости: Ирак засили мерките за сигурност на границата със Сирия

Иракските гранични чиновници стегнаха ограниченията за сигурност на границата със Сирия, с цел да не позволен терористи от „ Ислямска страна “ да влязат в страната, предава РИА Новости, като се базира на ирански източници.

По-рано медиите оповестиха, че членове на терористичната формация „ Ислямска страна “, напускащи Сирия, се придвижват към неконтролирани планински региони в Северен Ирак.

" Командването на граничната защита (на Ирак) стартира да открива отбранителни укрепления по граничната линия сред Ирак и Сирия в провинциите Нинева и Анбар, с цел да предотврати контрабандни действия или проникването на терористи ", се споделя в известие на иракските сили.

През декември 2017 година иракското управление разгласи, че „ Ислямска страна “ към този момент не държи никакви територии в страната, след три години и половина война с терористична група. В зенита си тя заемаше към една трета от територията на Ирак. Разпръснати терористични детайли от групировката обаче не престават да вършат опити за бойкот и набези в някои региони на страната. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР