Иракски военен обяви, че терористите от ДАЕШ (Ислямска държава) са

...
Иракски военен обяви, че терористите от ДАЕШ (Ислямска държава) са
Коментари Харесай

Контраудар на "Ислямска държава" в Мосул

Иракски боен разгласи, че терористите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) са подхванали " огромна " контраофанзива по продължение на северния завършек на Стария град в иракския град Мосул, оповестява " Асошиейтед прес ".

Атаката е принудила иракската войска да отстъпи към 75 метра обратно и заплашва неотдавнашните териториални придобивки на други фронтове в Стария град.

Иракският офицер е прецизирал, че офанзивата е почнала тъкмо след 12 часа по обед тамошно време, като се счита, че е била осъществена от 50 до 100 терористи от ДАЕШ.

Местен доктор е показал, че са му били докарани повече от дузина ранени иракски бойци.

Иракските сили отвоюваха съвсем цялата територия на Мосул, втория по величина град в Ирак, от терористите от ДАЕШ, които го превзеха през 2014 година и оттова оповестиха халифата си.

Въпреки че следената от ДАЕШ територия се сви до по-малко от 1 кв. км, терористите не престават да са способни да подхващат контраатаки против иракските сили, както и офанзиви надълбоко в територията, следена от държавното управление.

Междувременно организацията по миграцията на Организация на обединените нации разгласи, че е прекратила дейностите си в два лагера край Мосул, в които има близо 80 хиляди разселени иракчани, заради опасения по отношение на сигурността.

От своя страна Международната организация по миграцията разгласи краткотрайно затваряне на незабавен център и лагер за разселени на фона на спорадично експлоадиране на принуждение и пукотевица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР