Иракски съд осъди на смърт германска гражданка за членство в

...
Иракски съд осъди на смърт германска гражданка за членство в
Коментари Харесай

Германска гражданка получи смъртна присъда в Ирак за принадлежност към ИДИЛ

Иракски съд осъди на гибел немска гражданка за участие в терористичната формация " Ислямска страна ", заяви телевизионният канал " Ас Сумария ", представен от ТАСС.

 © Архив: Българска национална телевизия
" Централният углавен съд прегледа делото на обвинената в тероризъм гражданка на Германия и я осъди на гибел по Закона за битка с тероризма ", съобщи представител на иракския Висш правосъден съвет.

Той сподели, че " в хода на следствието обвинената е признала, че е отпътувала от Германия за Сирия, а оттова за Ирак, повлияна от концепциите на " Ислямска страна ". Следствието е потвърдило, че немската гражданка е подпомагала джихадистите, взела участие е в терористични актове, в това число в набези против чиновници на иракските сили за сигурност.

Присъдата може да се апелира.
Жената, чието име не се оповестява, е първата чужденка, наказана на гибел в Ирак за участие в групировката, отбелязва Ройтерс.
Франс прес прибавя, че наказаната немска гражданка е от марокански генезис и напомня, че през септември предходната година в Ирак бе наказан на гибел съветски джихадист, арестуван в Мосул.

През юли немското правораздаване заяви, че в Мосул е било арестувано и 16-годишно момиче с немско поданство.

По немски данни за последните пет години от страната са отпътували към хиляда ислямисти, решили да водят война на страната на джихадистите в Сирия и Ирак. От тях към 300 са се върнали в Германия, а 150 са починали в спора, отбелязва ТАСС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР