Иракска танкова бригада заменила купените от САЩ танкове „Абрамс” с

...
Иракска танкова бригада заменила купените от САЩ танкове „Абрамс” с
Коментари Харесай

Military Times: Ирак замени американските танкове „Абрамс” с руските Т-90

Иракска танкова бригада заменила купените от Съединени американски щати танкове „ Абрамс” с съветски Т-90 по геополитически аргументи, заяви Military Times.

Решението за отказването от американските танкове пристигнало след недоволството от страна на Съединени американски щати, че „ Абрамс” се оказали в ръцете на бойци, поддържани от Иран. Заради това Ирак предпочел танковете Т-90, само че Русия може да разшири своето въздействие в района, се споделя в публикацията на Military Times.

Американският анализатор Джеймс Филипс отбелязал, че по подобен метод Ирак напомнил на Съединени американски щати, че те нямат монопол в танковете и че Багдад може да ги получи и от Русия. „ Това лишава Съединени американски щати от лостове за въздействие и усилва опциите на Багдад в бъдеще” – добавил той.

На 6 юни иракското военно министерство разгласи за приемането на общо 29 танка Т-90 от Русия. Първите машини от този вид Ирак ги получи през февруари. Русия възнамерява да достави на Ирак 73 машини.

През последните няколко години Съединени американски щати предадоха на Ирак към 140 броя Abrams. Според иракски медии, като цяло Abrams не се изявил в Ирак откъм най-хубавата си страна. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР