Иракчанин, който е влязъл през България в ЕС, по всяка

...
Иракчанин, който е влязъл през България в ЕС, по всяка
Коментари Харесай

Иракчанин, преминал през България, е замесен в убийството в Кемниц

Иракчанин, който е влезнал през България в Европейски Съюз, по всяка възможност е забъркан в убийството в Кемниц, разкрива в. " Ди Велт ".

Германският град е разтърсван от дни на митинги на крайнодесни против незаконните имигранти.

Това принуди канцлерът Ангела Меркел да излезе с публична позиция. Тя дефинира като " ужасяващ случай " наръгването до гибел в източногерманския град Кемниц, само че съобщи, че насилствените митинги, които се развихриха, са неприемливи.

35-годишен немец умря, откакто беше намушкан с нож в Кемниц. Полицията арестува 22-годишен иракчанин и 23-годишен сириец. Те са обвинени като причинители.

" Ди Велт " написа, че иракчанинът е трябвало да бъде депортиран в България на 13 май 2016 година, само че това не се случило. Не е ясно за какво депортацията на арестувания в България се е забавила.

Според Дъблинското съглашение София трябвала да одобри иракчанинът. Премиерът Бойко Борисов се опълчва на използването на този правилник. През последните месеци в Европейски Съюз се чуват гласове за проверка на Дъблинското съглашение, което демонстрира, че при огромни рецесии е неприложимо, отбелязва АП.

При избухналите вълнения в Кемниц пострада и българин.

Германските медии пишат, че третата по величина мощ в страната - партията Алтернатива за Германия се пробва да извлече дивиденти от напрежението.

Известна със своята ксенофобска реторика групировката организира поредна политика против бежанците. При митингите в Кемниц можеха да се видят и нацистки знаци. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР