Ирак забрани на световната информационна агенция Ройтерс да работи в

...
Ирак забрани на световната информационна агенция Ройтерс да работи в
Коментари Харесай

Коронавирус: Ирак забрани на агенция Ройтерс да работи в страната

Ирак забрани на международната осведомителна организация " Ройтерс " да работи в страната през идващите три месеца поради това, че е съобщила, че броят на инфектираните с ковид в страната е доста по-голям, в сравнение с признават управляващите.

Агенцията заяви, че действителният брой на инфектираните с вируса може да е с хиляди по-висок от формалните данни за 772 инфектирани и че мащабът на епидемията е омаловажен, с цел да се избегне публичната суматоха.

Това прибавя подтик към опасенията, че данните на страните за хората, инфектирани с COVID-19 в Ирак, Сирия и Ливан, може да са доста по-ниски от действителните. " Хизбула " съобщи, че в Южен Ливан се откриват лечебни центрове, които допълват здравната система на страната. Съществуват обаче опасения, че паралелна конструкция на страната може да затъмни действителния брой на инфектираните с вируса.

И трите страни имат връзки с Иран, епицентърът на пандемията в района на Близкия изток, която се популяризира измежду религиозните поклонници и търговци, върнали се оттова в Багдад, Бейрут и Дамаск, доста от които се завърнаха в общности отвън столиците. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР