Ирак реши да ограничи дейността на американските военни на територията

...
Ирак реши да ограничи дейността на американските военни на територията
Коментари Харесай

Ирак ограничава дейността на американските военни на своя територия

Ирак реши да ограничи активността на американските военни на територията на страната си след убийството в Багдад на иранския военачалник Касем Солеймани и един от командирите на шиитското опълчение Абу Махди ал Мухандис, съобщи пред РИА Новости формалният представител на командващия Въоръжените сили на Ирак Абдел Карим Халяф .

" Те могат да работят единствено със единодушието на иракската страна, само че след подобен удар в гърба, несъмнено, ние ограничихме работата си с тях ", съобщи източник на организацията.
 Съединени американски щати недоволстват, че Европейски Съюз не бил оказал помощ задоволително при ликвидирането на ген. Солеймани
Съединени американски щати недоволстват, че Европейски Съюз не бил оказал помощ задоволително при ликвидирането на ген. Солеймани

Съединени американски щати създали нещо хубаво за целия свят

Халяф също добави, че организира следствие във връзка с всички, които могат да имат информация за напредването на убития ирански военачалник и съпровождащите го лица, в частност и неговия полет от Дамаск в Багдад и напредването му от багдадското летище.

" Д а, организира се следствие. Следствените мероприятия засягат всички, които могат да имат каквато и да е информация отвън летището (на Багдад - б.а.) ", разясни той.
 НАТО стопира подготовката на военни в армията на Ирак Обновена
НАТО стопира подготовката на военни в армията на Ирак

След бомбардировките от Съединени американски щати равнището на неустойчивост се нараснало

Коментирайки прекъсването на работата на НАТО за образование на иракските военни, Халяф акцентира, че в Ирак имат лични благоприятни условия за тази активност.

" Ирак е кадърен самичък да се оправи с тази задача, както и със задачата по отбрана на своята територия. Разбира се, силите на обединението помагаха по въздух, само че останалото извършват иракските военни ", съобщи източникът на организацията.

В нощта на 3 януари Съединени американски щати организира в региона на интернационалното летище в Багдад интервенция против командващия елитните подразделения на армията на Иран - силите със особено предопределение " Кудс " ген. Солеймани и заместител ръководителя на иракското шиитско опълчение ал Мухандис, които във Вашингтон считат за съпричастни към организацията на нападението на американското посолство в Багдад на 31 декември 2019 година
 Съединени американски щати изпращат у нас бойци от Националната армия за година
Съединени американски щати изпращат у нас бойци от Националната армия за година

Заради намесата на Русия в Източна Европа

Припомняме, на 31 декември 2019 година посланикът на Съединени американски щати в Ирак избяга под напора на хиляди протестиращи в Багдад.

В петък, 03 януари 2020 година от Пентагона оповестиха за ликвидирането в Багдад на командващия силите за особено предопределение на иранския военачалник Касем Солеймани. Той бе командващ Ислямския революционен гвардейски корпус " Ал Кудс ".

От Американското военно министерство обявиха, че ракетният удар, довел до гибелта на Солеймани е нанесен по предписание на президента Доналд Тръмп . Заедно със Солеймани бяха убити и заместител лидера на иракското шиитско опълчение Абу Махди ал Мухандис и неговия асистент, които имаха водеща роля в сраженията по избавление на иракските земи от терористичните групировки на " Ислямска страна ".

Междувременно Ирак твърди, че ударът на Съединени американски щати в Багдад е извършен без координиране с тях.

Макрон се обади на Путин, двамата приканват за въздържаност в Ирак и Иран.

Американското посолство в Багдад зове жителите си неотложно да изоставен Ирак.

Немските военни в Ирак не могат да излизат от базите си.

Смъртта на ген. Солеймани докара до повишаване на фючърсите на петрола вид Brent.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР