Ирак няма да се присъедини към международната военноморска мисия за

...
Ирак няма да се присъедини към международната военноморска мисия за
Коментари Харесай

Ирак отказа участие във военноморската мисия в Персийския залив

Ирак няма да се причисли към интернационалната военноморска задача за отбрана на комерсиалното мореплаване през Ормузкия пролив и Персийския залив, заяви външното министерство на страната, представено от иракската държавна новинарска организация и Ройтерс.

Министерството също по този начин се разгласи против присъединяване на Израел в тази коалиция и съобщи, че сигурността в Залива е отговорност на страните към него. Участие в задачата, предвождана от Съединени американски щати, към този момент обявиха Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Международната коалиция отпред със Съединени американски щати възнамерява да стартира наблюдаване в Персийския залив през ноември тази година, заяви през днешния ден японската организация Киодо, цитирайки собствен неназован източник, взел участие в консултациите по този въпрос, състояли се тази седмица в Бахрейн. В консултациите са взели участие 28 страни. Според същия източник в патрулирането ще вземат участие 55 кораба.

Киодо отбелязва, че администрацията на Съединени американски щати се натъква на компликации при реализирането на този проект, тъй като към този момент желание да се включат в тази коалиция са изразили единствено Австралия, Бахрейн, Англия, Саудитска Арабия и ОАЕ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР