Ирак е предприел въздушни удари срещу позиции на терористичната групировка

...
Ирак е предприел въздушни удари срещу позиции на терористичната групировка
Коментари Харесай

Ирак удари по въздуха Ислямска държава в Сирия

Ирак е подхванал въздушни удари против позиции на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) на територията на прилежаща Сирия, разрушавайки две здания, в които са живели 40 терористи и е имало оръжия. Това оповестиха от армията на Ирак, представени от " Ройтерс ".

Изтребители Ф-16 са разрушили постройка, в която терористите са съхранявали оръжия, избивайки 10 от тях. Втори удар е разрушил постройка, помещаваща 30 бойци на ДАЕШ.

ДАЕШ, които в миналото направляваха една трета от територията на Ирак, значително бяха разгромени в страната, само че не престават да правят засади, убийства и бомбени набези там и към момента съставлява опасност по границата със Сирия.

" Успешната интервенция докара до унищожаването на оръжеен склад, в който се намираха десетима терористи, имаше и ракети и взривни субстанции, принадлежащи на банди на ДАЕШ ", се прецизира в изказването на иракските военни.

Иракските военновъздушни сили направиха няколко удара против ДАЕШ в Сирия през предходната година с утвърждението на сирийското държавно управление на президента Башар ал Асад и ръководената от Съединени американски щати интернационална коалиция, която се бори с ДАЕШ.

Ирак, който разгласи дефинитивна победа над ДАЕШ през декември, има положителни връзки с Иран и Русия, главните съдружници на Асад в сирийския спор, макар че в същото време се радва на мощна поддръжка от обединението, ръководена от Съединени американски щати.

ДАЕШ прибягна до партизански тактики, откакто изостави задачата си да управлява територии и да сътвори самопровъзгласен халифат на територията на Ирак и Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР