Ипотечните лихви са на 23-годишен връх. Ето какво могат да направят купувачите, за да намалят разходите

...
Инфлацията се повиши през юли и референтният лихвен процент вече
Коментари Харесай

Инфлацията се повиши през юли и референтният лихвен процент вече е на 22-годишен връх. Тъй като купувачите на жилища вече са притиснати от настоящите икономически условия, в сряда излязоха още нежелани новини: лихвите по ипотечните кредити вече са най-високите от 23 години. Като такива, молбите за ипотечни кредити в момента са на 28-годишно дъно, според Mortgage Bankers Association (MBA). Средната лихва по 30-годишна конвенционална ипотека се повиши до 7,31% миналата седмица, каза MBA, спрямо 7,16% от предходната седмица.

С толкова високи лихви и неясна прогноза за незабавно облекчение, много купувачи може да се почувствате примирени с плащането на по-високите разходи или рискувате да бъдете напълно елиминирани от текущия пазар на недвижими имоти. За щастие все още има някои неща, които купувачите могат да направят, за да намалят разходите. Въпреки че няма да могат да влязат в диапазона от 3% до 4% от близкото минало, може и да не им се наложи да плащат текущата повишена лихва, която се предлага.

Започнете, като проучите опциите си за ипотечен процент тук, за да видите за какво отговаряте на условията.

Какво могат да направят купувачите на жилища, за да намалят разходите сега

Ето три начина, по които купувачите на жилища могат да намалят разходите на днешния пазар.

Помислете за ипотечните точки

Ипотечните точки функционират като такса, която купувачът плаща на банката или кредитната институция, за да получи по-нисък лихвен процент. Използвайки днешните курсове като пример, купувач потенциално би могъл да купи точки, за да намали предложената им ставка от 7,00% до 6,75%. След това тази такса може да бъде платена предварително при затваряне или може да бъде включена в общия ипотечен заем. Въпреки че допълнителната такса не е привлекателна в момента, може да си струва за парите, които можете да спестите през целия срок на заема, така че намалете числата, преди да откажете тази възможност.

Въпреки това, ипотечните точки може да не си струва за вас, ако не планирате да останете в дома достатъчно дълго, за да възстановите парите, които сте похарчили, за да получите по-ниската ставка. По същия начин може да не е ценно сега, ако мислите, че можете да получите още по-нисък лихвен процент за рефинансиране на ипотека в близко бъдеще.

Разгледайте опциите си за ипотечен процент тук сега, за да научите повече.

Помислете за ипотека с регулируем лихвен процент

Ипотеките с регулируем лихвен процент са точно това, което подсказва името им: ипотеки с регулируеми лихвени проценти. Като обмислят такъв сега, купувачите на жилища могат потенциално да си осигурят по-нисък лихвен процент от този, който иначе биха им предложили. Въпреки че ипотеките с регулируем лихвен процент не са драматично по-ниски от средния ипотечен лихвен процент, те все пак обикновено са по-ниски (за начало).

Въпреки това, лихвените проценти по тези ипотеки неизбежно ще се повишат в бъдеще, което ги прави рисково предложение за тези с ограничен или ограничен бюджет. Но може би си струва да обмислите сега, за да намалите разходите. Купувачите винаги биха могли да рефинансират до заключена, по-ниска лихва в бъдеще.

Направете по-голямо авансово плащане

Колкото повече влагате за покупката на ипотечен кредит, толкова по-ниска ще бъде месечната ви вноска , така че не забравяйте да вложите възможно най-много пари сега, за да се борите ефективно с много по-високия лихвен процент. Като минимум, не забравяйте да намалите поне 20% от покупната цена. В противен случай ще трябва да плащате допълнителна частна ипотечна застраховка (PMI), докато достигнете този праг.

Въпреки това, колкото повече можете да внесете, толкова по-добре, особено като се има предвид допълнителната лихва, която ще плащате с днешните повишени лихвени проценти.

Намалете числата тук, за да видите каква е вашата месечна сума ипотечното плащане би било.

Изводът

С високите лихвени проценти по ипотечните кредити купувачите имат ограничени възможности, докато лихвите паднат отново. Но все пак има някои стъпки, които те могат да предприемат, за да намалят разходите. Чрез закупуване на ипотечни точки, обмисляне на ипотека с регулируем лихвен процент и внасяне на голяма първоначална вноска, купувачите могат да помогнат за намаляване на разходите, които ще трябва да платят, и да се позиционират по-добре за по-нисък процент на рефинансиране на ипотека в бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР